Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Adres
KOCASİNAN MERKEZ MAH. EGEMENLİK CAD. SIYAVUŞPAŞA MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO: 1 BAHÇELİEVLER / İSTANBUL
Vizyon
Bilgi çağının gerektirdiği teknolojik donanıma sahip,çağdaş dünya ülkeleriyle yarışacak nitelikte sağlık teknisyeni yetiştiren bir okul olmak.
Misyon
Ortopedik Protez-Ortez Alanı için ortopedik engelli insanların ikinci bir kişiye ihtiyaç duymadan günlük aktivitelerini yerine getirebilecekleri Ortopedik Protez ve Ortezleri yapan,uygulayan,rehabilite eden bunları yaparken teknolojik gelişmelere bağlı olarak kendini sürekli güncelleyebilen teknisyenler yetiştirmektir. Acil Tıp Teknisyenliği olarak da acil sağlık problemlerinde yardım, yönlendirme yaparak hastayı hayata bağlayan onların rehabilitasyonunu sağlayabilecek teknisyenler yetiştirmektir.
08.30-17.20
Ulaşım
Okulumuz binası yıkıldığından dolayı Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde misafir kurum olarak bulunmaktadır. Mahmutbey cd. Şendurak´tan geçen 97-97E-97H-97K-98A-98M-HT2-78ZB iETT hatları ile ulaşabilirsiniz. Kurmumuz yıkılmadan önce :Gaziosmanpaşa-Yenibosna otobüsü 55Y okulumuza 5 dakika yürüme mesafesinden geçmektedir.Şirinevlerden okulumuza yürüyerek 15 dakikada ve aynı şekilde bahçelievler Metro istasyonundanda yürüyerek 15 dakika içersinde okulumuza ulaşabilirsiniz.
Okulumuzda çevre ilçe ve semtlere servis imkanı vardır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz binası yıkıldığından dolayı Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde misafir kurum olarak bulunmaktadır İnnşatı devam etmekte olan Okulumuzun asıl idari binası ve derslikler Bahçelievler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Bahçesi içerisindedir.Uygulama Atölye Binamız ise Bahçelievler Ağız Diş Sağlığı Hastanesinin hemen arka tarafında yer alacaktır.
İlçe Merkezine 1 km İl Merkezine 15 km.
Kontenjan Bilgileri
https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx Adresten öğrenebilirsiniz
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun Sınav Başarı Durumu
2014-2015 öğretim yılında okulumuz mezunlarının %95 i bir üst öğretime geçmiştir.
LYS %10 YGS %95
Kız-Erkek Voleybol Takımları Kız-Erkek Basketbol Takımları
Tübitak 4006 ERASMUS PROJELERİ
Tübitak 4006 e 25 proje ile katılım
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus projelerimizle Almanyada stajlarımız devam etmekte olup tüm öğrencilerimiz, mezuniyet sonrası Almanyada staja gittiğimiz kurumda istihdam edilebilecekler ve hemşire yardımcılığı denkliği alıp 2 yıl daha okuyarak tüm Avrupada geçerli hemşirelik diplomasına sahip olabilecekler.