OKULUMUZ TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERE KISA KISA BİLGİLER...

Okulumuza yerleşmek isteyen gençlerimiz ve onların velileri için okulumuz hakkında merak ettikleri bilgileri aşağıda açıklamaya çalıştık. Herhangi bir konuda bilgi almak ve destek istemek için okulumuz yaz aylarında da açık olacaktır.

Okulumuz Nerede ?

Okul Binamız Yeniden İnşaat sürecinde olduğu için  Mahmutbey Cd. Kocasinan Mahallesinde SİYAVUŞPAŞA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Zemin Katında Eğitm Öğretime devam etmekteyiz.

26-06-2023

Hangi alanlarda eğitim yapıyoruz?

Okulumuz 1982 yılında Ortapedi Teknisyeni yetiştirmek üzere Sağlık Bakanlığına bağlı olarak kurulmuş sonrasında 1987 senesinde Almanyada konu ile alakalı eğitimler tamamlanmış aynı zaman da teknik ve donanım olarak Almanyadan destek sağlanmıştır. Okulumuz Türkiyede 2010 yılına kadar bu alan da eğitim veren tek kurum olmuştur. Şu anda Hocalarımız yüksek okullarda ve üniversitelerde eğitim görevlisi olarak eğitim vermektedirler. okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına geçtikten sonrada aynı alanda eğitim vermeye devam etmiş , sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Vizyonu gereğince Sağlık Meslek Liselerinin adları "Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi " olarak değiştirilmiş, sonrasında içerisindeki alanlarda revizyona gidilerek  üniversite seviyesinde olması gereken alanların yerine 2014 -2015 Eğitim Öğretim yılında  "Sağlık Hizmetleri Alanı " açılmış, alanın altında dal olarak "Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyeniği" dalları açılarak eğitim öğretime devam edilmiştir.

2023-2024 yılından itibaren " Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı" öğrenci almaya başyacaktır.

Okulumuza nasıl yerleşebilirisiniz?

Okulumuz Sağlık Hizmetleri alanında  Puanla öğrenci alan Türkiyedeki sayılı, İstanbulda ise tek okuldur. Liseye Giriş Sınavı (LGS) Puanına göre öğrenci yerleşmektedir.

Puanımız her sene bizi tercih edererek yerleşen öğrencilerden puanı en düşük olan öğrencinin puanı olacağı için her yıl değişmektedir. Bu bakımdan Yüzdelik Dilimler üzerinden tercihte bulunulması daha mantıklı olamaktadır. Genel olarak %18-22 arasında taban puanımız oluşmaktadır.

Yeni açılan Alanımız Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı ise bu sene Yerel Yerleştirme ile öğrenci alacaktır.

Okulumuzu neden tercih etmelisiniz?

Geçirdiğimiz pandemi sürecide gösterdiki Sağlık sektörü geçerliliğini yitirmeyecek ve her dönemde ihtiyaç duyulacak alanlardan hatta en başında gelenlerinden biri bu açıdan meslek açışından bakıldığıda da Geniş bir yelpazesi bulunan bu alana giriş için ilk basamak olarak sağlık eğitimi veren  okulumuz tercih sebebi olmaktadır.

Okulumuz mezunları Bu sene ilk olarak uygulamaya başlanacak olan Mesleki Eğitimde Akademik Eğitim sınıfı ile 12. sınıfta Üniversitelerdekitüm lisans alanlarına yerleşebilecekleri gibi  Üniversiteye Yerleşirken iki yıllık üniversitelerde Sağlık ile ilgili alanlara ek yerleştirme puanı almaktadır.

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı Hastanelerde Sağlık Personellerinin kullandıkları tüm cihazları ve ekipmanların üretim bakım ve onarımı üzerine sektöde bulunan açığa yönelik açılmış bir alandır. üst eğitimde biyomedikal cihaz teknolojileri mühendisliği vb.alanlar ile kariyer yapılabilmektedir.

Diğer bir İstihdam imkanı ise :

Okulumuzun öğrencilerine sunduğu Erasmus projelerimizle Almanyada stajlarımız devam etmekte olup  tüm öğrencilerimiz, mezuniyet sonrası Almanyada staja gittiğimiz kurumda istihdam imkanı ve hemşire yardımcılığı denkliği alıp 2 yıl daha okuyarak tüm avrupada geçerli hemşirelik diplomasına sahip olabilme şansları vardır. Bu kapsamda proje ortağımız kurum 1 yıl süreli  Almanca eğitimini de C2 seviyesinde ücretsiz  tamamlama imkanı sunmaktadır. Aşağıda projemizin resimlerden örnekler verilmiştir. daha fazlası için sosyal medya hesaplarımızı ziyaret edebilirsiniz.

26-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-202326-06-2023

Yayın: 26.06.2023 - Güncelleme: 26.06.2023 12:20 - Görüntülenme: 11709